Matematiksel Fizik Anabilim Dalı

MATEMATİKSEL FİZİK

Matematiksel fizik terimi bazen fizikten etkilenerek yapılan çalışmaları ve çözülen problemleri tanımlamak için kullanır veya bazen de son derece dikkatli matematiksel çalışmalar içinde yapılan deneyler düşünülür. Bu anlamda, matematiksel fizik sadece ve sadece matematik ve fiziğin harmanlanmasıyla oluşup farklılaşan çok geniş bir akademik alanı kaplar. Her ne kadar kuramsal  fizikle ilgili de olsa, matematiksel fizik bu anlamda matematik içinde olduğu gibi matematiksel titizliği belirtir.